• Žiadny návrh

Eurizon obhájil víťazstvo na TOP Fond 2022

V súťaži Top Fond Slovakia 2022 organizovanej Slovenskou asociáciou správcovských spoločností a Vydavateľstvom MAFRA Slovakia obhájil Eurizon AM Slovakia víťazstvo v kategórii dynamické zmiešané a štruktúrované fondy. Eurizon je spolu s VÚB bankou súčasťou medzinárodnej skupiny Intesa Sanapolo.

Domáci fond Dynamické portfólio sa stal v tejto kategórii najpredávanejším podielovým fondom na Slovensku, čím potvrdil svoju dlhodobo silnú pozíciu. Fond bol otvorený v roku 2006 a jeho aktuálna hodnota majetku dosahuje 445 miliónov eur.

„Minulý rok bol náročný prakticky pre všetkých účastníkov na finančnom trhu, avšak som rád, že aj vďaka silnej podpore VÚB banky naša skupina opäť dosiahla úspech,“ hovorí Marian Matušovič, generálny riaditeľ Eurizon AM Slovakia.


Celkový objem spravovaných prostriedkov Eurizon AM Slovakia prekročil úroveň 1,4 miliardy eur a počet klientov dosiahol hodnotu zhruba 150-tisíc. „Ak zarátame aj objem zahraničných Eurizon LUX fondov, celkový majetok pod správou by sa ešte zvýšil o 650 miliónov eur a to na viac ako 2 miliardy eur,“ dodáva Matušovič.

Potrebujete pomoc?

Odpovieme na všetky vaše otázky.