VÚB je podľa Global Finance opäť najlepšou bankou na Slovensku

Prestížny magazín Global Finance udelil VÚB banke ocenenie Najlepšia banka na Slovensku pre rok 2017. Víťazov vyberali odborníci vo všetkých krajinách sveta podľa mnohých ekonomických parametrov i spokojnosti klientov.

Prestížny magazín Global Finance udelil VÚB banke ocenenie Najlepšia banka na Slovensku pre rok 2017. Víťazov vyberali odborníci vo všetkých krajinách sveta podľa mnohých ekonomických parametrov i spokojnosti klientov.

Titul Najlepšia banka na Slovensku získala od magazínu Global Finance skupina VÚB v roku 2017 aj v minulom roku po tom, čo v rokoch 2012, 2014 a 2015 bola vyhodnotená ako najbezpečnejšia banka. Všetky banky posudzovali redaktori časopisu Global Finance po konzultáciách s firemnými finančníkmi, bankármi a analytikmi na celom svete.

Pri výbere rozhodovali objektívne kritériá, akými sú rast aktív, ziskovosť, geografický dosah, strategické vzťahy, nové vývojové aktivity a inovácie v oblasti produktov. Subjektívne kritéria zahŕňali názory analytikov trhu, ratingových agentúr, bankových konzultantov a iných odborníkov v odvetví. „Tento titul vnímame ako ocenenie našej práce, snahy sledovať súčasné trendy a napĺňať očakávania našich klientov,“ hovorí generálny riaditeľ VÚB banky Alexander Resch.

Časopis Global Finance udeľoval ceny najlepším bankám sveta už 24-krát. Kompletná správa o výbere bude publikovaná v májovom vydaní magazínu spolu s víťazmi z viac ako 150 krajín Afriky, Ázie, Tichomoria, strednej a východnej Európy, Latinskej Ameriky, Blízkeho východu, Severnej Ameriky a západnej Európy.

“Ceny za najlepšiu banku udeľuje časopis Global Finance finančným inštitúciám, ktoré vynikajú pri poskytovaní služieb a produktov prispôsobených špecifickým potrebám klientov,” hovorí Joseph D. Giarraputo, vydavateľ a redakčný riaditeľ časopisu Global Finance, “Tieto banky možno nie sú najväčšie alebo najstaršie, ale ich energia a adaptabilita ich robí výnimočnými v tejto oblasti.”

Slávnostné odovzdávanie cien časopisu Global Finance Najlepšie banky sveta v roku 2017 sa uskutoční na každoročnom zasadnutí Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky vo Washingtone 14. októbra 2017.