Najlepšími fondmi vo svojich kategóriách za rok 2016 sú VÚB AM Flexibilný Konzervatívny fond a VÚB AM Active Bond Fund. Ocenenia Top Fond Slovakia 2016 im odovzdali tento týždeň vydavateľstvo MAFRA Slovakia a Slovenská asociácia správcovských spoločností (SASS).

Vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie ocenenia Top Fond Slovakia 2016 sa konalo pri príležitosti výročnej tlačovej konferencie SASS. Projekt vznikol ako výsledok spolupráce vydavateľstva MAFRA Slovakia a SASS, ktorí sú zároveň jeho organizátormi a vyhlasovateľmi. Najpredávanejším podielovým fondom v kategórii zmiešané a štruktúrované fondy sa stal VÚB AM  Flexibilný Konzervatívny fond od správcovskej spoločnosti VÚB Asset Management správ. spol. a.s. V kategórii Fond s najlepším výnosom a rizikom v kategórii eurové dlhopisové fondy získal prvenstvo VÚB AM Active Bond fund.

Ocenenie Top Fond Slovakia 2016  sa vyhlasujú každoročne a oceňujú fondy podľa objemu predaja a podľa výkonnosti a zároveň aj rizika v jednotlivých kategóriách tried aktív fondov. Tento rok boli ocenené fondy v 10 kategóriách. Víťazné fondy boli vybrané z takmer 500 domácich i zahraničných fondov akreditovaných na slovenskom trhu. „Top Fond Slovakia je najuznávanejšia súťaž v našom sektore. Sme preto veľmi radi, že naše fondy sa umiestnili na výborných pozíciách,“ hovorí Marian Matušovič, Výkonný riaditeľ VÚB Asset Management.